Cjeloviti pristup tijelu za brz oporavak i očuvanje zdravlja

BOWEN TERAPIJA U VARAŽDINU

Licencirani Bowen terapeut Ksenija Keča pruža stručnu Bowen terapiju u salonu Provitalis u Hraščici, Varaždin. Terapija pomaže za olakšanje od bolova kod zdravstvenih stanja kao što su išijas, migrena, dojenački grčevi i druge tegobe. Uz pomoć Bowen terapije riješite se bolova!

POPUST ZA 3 TRETMANA

Za naše dosadašnje i sve buduće klijente nudimo promotivni paket od 3 tretmana, svaki u trajanju od 30 minuta. Paket možete iskoristiti za tretmane tijekom cijele godine, i to za Bowen i Emmett terapiju čime dobivate odličan učinak obje terapije. Dobro došli!

Što je Bowen terapija?

Bowen terapija ili Bowenova metoda je učinkovita terapija koja uspostavlja komunikaciju mozga s tijelom te omogućava oporavak bolnih dijelova tijela i rješavanje zdravstvenih problema. Uključuje nježne, ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pri tome se rade pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom. 

Spada u područje komplementarne medicine što znači da je to terapeutski postupak koji se provodi zajedno s propisanim oblicima liječenja, a ne umjesto njih. Ili se provodi samostalno kao preventivni postupak za očuvanje zdravlja.

U nastavku saznajte kako izgleda tretman i za koja zdravstvena stanja se koristi, a za sve dodatne informacije i dogovor termina slobodno nas kontaktirajte!

 

Kako izgleda i koliko traje Bowen tretman?

Pacijent može biti u laganoj odjeći ili u donjem rublju, prvo ležeći na trbuhu i zatim ležeći na leđima. Terapeut izvodi lagane pokrete na pojedinim dijelovima tijela uz kratke pauze da omogući tijelu pacijenta da odreagira na pokrete.

Bowen tretman traje od 30 do 45 minuta. Prvi tretman može trajati i do sat vremena zbog pregleda i razgovora tijekom kojeg se terapeut treba upoznati sa Vašim zdravstvenim stanjem.

 

Zašto je Bowen terapija efikasna?

Naše je tijelo cijelo vrijeme u pokretu. U organizmu je stalan protok informacija iz periferije u mozak i nazad, a svi "kvarovi" (disbalansi) u tijelu se popravljaju čim se uoči, npr. zacjeljivanje rana. No, ponekad zbog stresa ili prevelikog vanjskog utjecaja mozak više ne može sa sigurnošću razlučiti koji dio tijela treba njegovu intervenciju.

Zbog takvog prekida u komunikaciji dolazi do zakazivanja funkcije tijela koja se brine za normalizaciju stanja kod disbalansa. Posljedice mogu biti bolest, bol, smanjena funkcija dijela tijela, problemi sa spavanjem ili osjećaj umora, nezadovoljstva. Bowen terapija uspostavlja ponovnu komunikaciju cijelog tijela i zato je učinkovita u rješavanju zdravstvenih problema.

Kako djeluje Bowen terapija?

Posebnim pokretima vrši se lagani pritisak na mišiće, tetive i unutarnje organe, čime se šalje signal mozgu za oporavak tog dijela tijela. Na takvu stimulaciju mozak reagira opuštanjem i boljim protokom krvi te se time pokreće brži regenerativni proces.

Bowen terapija

Bowen terapija - cjeloviti pristup Vašem zdravlju!

Provjerena metoda, licencirani terapeut i brojni zadovoljni korisnici glavni su razlozi da svoje zdravstveno stanje povjerite u naše ruke.

Uspješno protiv bola

Bowen metoda uspješno uklanja bolove i smetnje kod zdravstvenih stanja kao što su išijas, glavobolja, bolovi u leđima, nesanica, grčevi kod beba, skolioza, multipla skleroza, i druge fizičke i psihičke tegobe.

Licencirani terapeut

Ksenija Keča, licencirani Bowen terapeut, ujedno je i licencirani terapeut za Emmett terapiju. Stoga svojim korisnicima može ponuditi jedinstveni kombinirani učinak te obje djelotvorne metode.

Holistički pristup

Tijekom tretmana djeluje se preko ovojnica koje omataju ljudsko tijelo pa se stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela. Zbog takve tehnike Bowen metoda predstavlja sveobuhvatni pristup zdravlju.